Gloster  
Gloster site Ben Mense  
line decor
 

Geupdate: 11-Jan-2008 19:58

HOME

line decor
   
 
Wie ben ik?

  Mag ik even voorstellen !!

Mijn naam is Ben Mense en ik woon in Vijfhuizen. Al meer dan 35 jaar kweek ik kanaries en dan speciaal de Gloster. Voor dit vogeltje heb ik meer dan bijzondere interesse en dan vooral omdat het een vogel is, waarmee goed gekweekt kan worden.

Met de kweek heb ik uiteindelijk als doelstelling om de standaard zo dicht mogelijk te benaderen en hiermede dan goede resultaten te kunnen halen op tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Vooral de eendags-shows hebben mijn voorkeur. Hierdoor zit ik regelmatig om 4.00 uur in de ochtend al in de auto op weg naar een show in België of Duitsland.

Op deze shows weet ik de laatste jaren al zeer regelmatig meerdere klassen te winnen. De bovenstaande wedstrijden worden geheel op de Engelse wijze gespeeld zoals ook de show in Hoofddorp,  welke wordt georganiseerd door de Eerste Nederlandse Gloster Speciaal Club. Van de betreffende club ben ik medeoprichter en vanaf de oprichting in 1990 voorzitter. De verdere gegevens zoals de doelstelling, contributie en adressen van de overige bestuursleden kunt u hier vinden.

Collega-kwekers en liefhebbers met een eigen site, kunnen zich bij mij aanmelden indien zij hun website willen laten doorlinken via mijn pagina. Het doel van de website is om informatie te verschaffen aan belangstellenden en om u de gelegenheid te geven om vogels te kunnen kopen of vragen te stellen over de hobby. Want laat vooral duidelijk zijn, dat we het hier hebben over een hobby en dat het welzijn van onze vogels het belangrijkste is. Een hobby, waarbij sportiviteit en onderling contact heel belangrijk is.

Wat is zoal de afstammingslijn waaruit ik mijn stam heb opgekweekt, zoals die nu, met zeer goede resultaten op tentoonstellingen bewijst ook een stam te zijn. Al sinds jaren kweek ik met vogels van Jean Vanderstraeten uit België. Een van de topkwekers van de vooral kleine Gloster. Zoals u wellicht weet moet de Gloster klein, rond en vol zijn. Wat nogal eens vergeten wordt, hij moet ook goed van kleur en bevedering zijn. Als de kleur goed is, dan is de bevedering over het algemeen ook goed.

Zoals u dient te weten is Jean Vanderstraeten een goede vriend van de Engelse topkweker, Nick Barret. Sinds een aantal jaren heb ik in die lijn ingeteelde vogels van Barrie Alexander. Barrie Alexander is de man die in 2002 tijdens de National in Birmingham de “Best Gloster” had. Ik kocht al vogels bij hem toen hij nog beginner was in Engeland. Toen al had ik gezien dat zijn vogels iets hadden wat mij aanstond. Wat bleek uiteindelijk,! Barrie Alexander is bevriend met een zoon van……. , ja juist Nick Barret. En zo is de cirkel weer rond. Mijn stam is afgeleid uit vogels van Nick Barret en nu is duidelijk waarom de beide lijnen zo goed bij elkaar passen.

Natuurlijk heb ik ook andere vogels op mijn hok gehad die mij verder hebben geholpen om mijn stam op te bouwen. Vogels van Keith Bakker en Dave Norris.

Verder wil ik u niet vermoeien met nog meer verhalen over mijn liefhebberij. Maar juist door de liefde voor de vogels en de contakten met de liefhebbers, ben ik in mijn andere bestuursfunctie’s gerold. Ook deze functie’s vervul ik met veel plezier, waarbij belangrijk is dat je met elkaar een hecht team vormt. Als het geen vriendenclub is dan wordt het niets.

Groeten,

Ben Mense